به گزارش خبرنگار مهر، مجید فصیحی هرندی عصر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تکدی گری پدیده نامیمونی است که شهر را نازیبا میکند و نارضایتی بسیاری از شهروندان را نیز در پی دارد.
وی با اشاره به اینکه این مشکل از دیرباز در جامعه ما به خصوص رفسنجان وجود داشته و دارد، یادآور شد: برخورد با این پدیده زشت در رفسنجان در دورههای گذشته انجام گرفته و نتایجی هم دربرداشته و در دوره جدید هم سعی کرده ایم که با همکاری همه مردم و دستگاهها به نحو شایسته به سمت حذف این پدیده از شهر رفسنجان قدم برداریم.
فرماندار رفسنجان تصریح کرد: طرح جمع آوری متکدیان در شهر رفسنجان از ۱۵ تیر ماه سال جاری آغاز شد که دستگاههای همکار ما در اجرای این طرح شامل فرمانداری، شهرداری که وظیفه ایجاد فضای لازم برای افراد جمع آوری شده و جمع آوری آنها را دارد، بهزیستی و کمیته امداد که در زمینه مشاوره و راهنمایی و کمکهای امدادی و توانمند سازی اقدام میکنند، نیروی انتظامی در زمینه جمع آوری و ساماندهی متکدیان میباشند، اداره کار، معاونت بهداشتی، مؤسسات خیریه که هم در بحث ساماندهی وهم مشاوره به ما کمک میکنند؛ میباشند ضمن اینکه اصحاب رسانه نیز نقش مؤثری در اطلاع رسانی این طرح دارند.
فصیحی هرندی تصریح کرد: به نظر میرسد رفسنجان محیط مناسبتری برای متکدیان غیربومی است چرا که در بین افرادی که اخیراً جمع آوری شدند هیچکدام بومی نبودند و همگی اتباع کشور افغانستان هستند.
وی ابراز کرد: از مردم میخواهیم بسیاری از افراد متکدی که در خیابانها میبینند نیازمند واقعی نیستند و لذا کمکهای مردم به این افراد ممکن است به این پدیده نامیمون دامن بزند.
فرماندار رفسنجان در ادامه در خصوص نحوه جمع آوری این افراد گفت: به صورت محترمانه با این افراد برخورد میشود و کسانی که ساکن رفسنجان نیستند زمینهای فراهم شده که به شهر خود بازگردانده شوند.
فصیحی هرندی ادامه داد: قبل از جمع آوری آنها اجرای این طرح را به خانوادههای آنها اطلاع دادیم که دست از تکدی گری بردارند و در صورت جمع آوری از آنها تعهد گرفته میشود و در صورت تکرار این کار ممکن است عواقبی برای اقامت آنها در رفسنجان بوجود بیاید.
فرماندار رفسنجان با بیان این مطلب که اکثر افراد متکدی بی نیاز هستند و نمونههایی را داریم که حتی دارای منزل و خودرو هستند، تأکید کرد: از شهروندان تقاضا دارم اگر میخواهند به این افراد کمک کنند، کمک خودرا از طریق دستگاههای امدادی یا مؤسسات خیریه به دست آنها برسانند و اگر نیازمندی را میشناسند به دستگاههای مربوطه معرفی کنند. هر چند اکثر افراد متکدی نیازمند واقعی نیستند.
فصیحی هرندی اذعان کرد: با پدیدههای اجتماعی به راحتی نمیتوان برخورد کرد و نمیخواهیم این پدیده را انکار کنیم و قطعاً برخورد با عوامل آسیب زا در کوتاه مدت میسرنخواهد بود لذا نیاز به زیرساختهای لازم دارد.
فرماندار رفسنجان تأکید کرد: باند حرفهای تکدی گری در رفسنجان نداریم و تاکنون موردی در این خصوص نداشته ایم با اینحال اگر شهروندان در این رابطه موردی را سراغ داشتند اطلاع دهند.
فصیحی هرندی تکدی گری را جرم دانست و گفت: تکدی در جایگاههای پمپ بنزین، داروخانهها و مکانهای عمومی جرم محسوب شده و باید از حضور این افراد در این مکانها جلوگیری شود.
فرماندار رفسنجان عنوان کرد: اگر میخواهیم این طرح خوب اجرا شود همه ما متعهد شویم بر احساسات خود غلبه کرده و به متکدیان توجه نکرده و نیازمندان واقعی را شناسایی و معرفی کنیم.
وی از ساماندهی زباله گردان توسط انجمن حمایت از زندانیان و شهرداری رفسنجان خبر داد و اضافه کرد: ساماندهی این افراد از برخی معضلات اجتماعی جلوگیری و به نفع خود این افراد است که در این طرح شرکت کنند.
نظر شما